Franklin Vrolijk

In de fractie is Frank: Fractievoorzitter:

In de Raad is Frank verantwoordelijk als VVD raadslid voor de  volgende onderwerpen:

Het blok Bestuur en dienstverlening: Gemeenteraad, College van B&W, Publieksdienstverlening, Dienstverlening aan derden, Financiën

Het blok Wonen: Grondbedrijf, vastgoed

Het blok Leven: Cultuur, toerisme en recreatie

Bekijk mijn video hier:

Ik ben geboren in Breda op 26 oktober 1953 en woon sinds 1975 in Etten-Leur.
Ik ben universitair geschoold met als hoogste opleiding de post doctorale opleiding voor operational auditing aan de Erasmus Universiteit.
Ik ben gehuwd en wij hebben samen 4 kinderen en een kleinzoon.

Werkzaamheden: directeur van EurAdvies B.V., directeur van BedrijvendokterOnline B.V.,en bestuursvoorzitter van EurCons.

Voorheen:werkzaam bij een grote internationale dienstverlener op het gebied van Internal Audit&Control, ICT beheersing, Financiële diensten en operationele ondersteuning op belastinggebied.
Grondlegger van de methode Control&Zelfregulering.
Voorzitter van de VRO (Verenging voor Register Operational Auditors), mede oprichter van IIA Nederland, voorzitter van de Raad van Advies en lid van de programmaraad van een van de postdoctorale opleidingen.
Gastdocent op diverse universiteiten, lid van de raad van Tucht en voorzitter van de Commissie Individuele Dienstverleners voor het IIA,
Daarvoor heb ik als financieel directeur voor een van de wereldspelers in de drankindustrie lijnverantwoordelijkheid gekend. Tijdens het uitoefenen van deze functie ben ik ook als Managing Director verantwoordelijk geweest voor de International Tax holding van dat concern en heb ik als voorzitter van de RvC toezicht gehouden op een van de Nederlandse gedistilleerd producenten.
Ik ben mijn carrière gestart in het financial audit vakgebied bij een van de big-4 waarna ik als Internal Audit Director voor een multinational heb gewerkt.
In 2006 mocht ik een koninklijke onderscheiding ontvangen o.a. voor de verdiensten op het vakgebied Internal/operational auditing.

Mijn hobbies zijn:

  • Muziek; speel bas in een band met 70’er jaren muziek, waarbij ik ook mijn partij inde zang doe.
  • Lezen doe ik graag met name in de vakanties lees ik gemiddeld 3  boeken per week.
  • Lopen, vroeger was dit echt rennen en tegenwoordig is het tempo wat rustiger.

Lid VVD sinds 1978, met een tussenpauze van 2004 t/m/ 2009.
Sinds 2010 maak ik deel uit van de fractie als gemeenteraadslid, waarbij vooral  financiën, cultuur en bestuurlijke zaken mijn taakgebied behoren.

Persoonlijke ambitie ligt in het succesvol voltooien van mijn eerste termijn als raadslid voor de VVD en daarin bij te dragen aan een sluitend huishoudboekje voor de gemeente, cultuur op een financieel verantwoorde wijze in te vullen en mijn steentje bij te dragen in de orgnnisatie van een gemeente bestuur dat efficiënt en effectief werkt met herkenbaarheid naar de bevolking.
Mijn persoonlijke ambitie naar de toekomst is om dit in een tweede termijn voort te zetten in welke vorm dan ook.
Naast mijn raadslidmaatschap zit ik voor de VVD in het lokaal platform voor de regionale samenwerking en ben ik vice voorzitter van de fractie. 

Naast de VVD  heb ik nog een drietal maatschappelijke functies:

  • Raad van Advies (oud voorzitters) IIA Nederland
  • Raad van Tucht voor de VRO/IIA Nederland, de vertegenwoordigingen voor de gecertificeerde Internal/OPerational Auditors in Nederland
  • Voorzitter van de stichting Adriaan van Bergen in Etten-Leur