Maak kennis met Frans Martens

Mijn naam is Frans Martens en ik wil me inzetten voor de bevolking van Etten-Leur om het leven, wonen en werken in onze gemeente nog fijner te maken. Dit hoop ik na de verkiezingen van 21 maart ook als gemeenteraadslid. Tot op heden doe ik dit als actief burger, onafhankelijk voorzitter van een ouderinitiatief, lid van carnavalsvereniging de Pannekoeken, vrijwilliger bij de Leurse Havenfeesten en als voormalig penningmeester van Leur Kleurt Oranje.
32 jaar geleden ben ik aan de Lange Brugstraat in Etten-Leur geboren. Samen met mijn vrouw, Renate, zijn we in de Klompéhof in het Sander gaan wonen. Sinds drie jaar wonen we met veel plezier in de zilvermeeuw in de wijk het Hooghuis. Inmiddels hebben we drie kinderen Pim, Ciska en Luc waarvan er twee op De hofstee zitten.
Mijn hele leven woon ik dus al met veel plezier in Etten-Leur. Ik voel me erg verbonden met de regio. Ben in Breda naar de middelbare en HBO vervolgopleiding gegaan om af te sluiten met een Master Zorgmanagement aan de Erasmus Universiteit. Inmiddels werk ik al 11 jaar waarvan 4 als business controller, cijferdeskundige, in het Bravis ziekenhuis. Tevens ben ik nu anderhalf jaar onafhankelijk voorzitter van ouderinitiatief “De Parel” in Sprundel. Afgelopen oktober is de eerste groep van autistische jongeren hier gaan wonen, waaronder een aantal uit Etten-Leur, en in april volgt de tweede groep. Het is mooi om met elkaar de zorg te regelen en te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk regie in het eigen leven kan hebben.
Als sociaal-liberaal wil ik de komende 4 jaar in de gemeenteraad van Etten-Leur mijn bijdrage leveren voor een veilige, schone, betaalbare en gezellige woonomgeving. Voor gezelligheid is verbondenheid van inwoners middels verenigingen en activiteiten erg belangrijk. Dit moet dan ook door de gemeente gestimuleerd en eventueel gefaciliteerd worden. Momenteel tennis ik bij de vijfhuizen en voetbal ik bij DSE en probeer ik thuis nog wat te tuinieren. Onze vakanties brengen we graag met de caravan dichtbij huis in Nederland door.
Al deze zaken kan ik doen doordat Renate me steunt en de zorg voor de kinderen grotendeels op zich neemt, het is fijn dat we elkaar de vrijheid geven om te doen wat we willen. Verbinden maakt sterk! 

Het belangrijkste punt voor mij is mensen in staat te stellen eigen regie in het leven te voeren, bijvoorbeeld door mogelijkheden te bieden in leegstaande gebouwen in het buitengebied. Uiteraard dient er daar waar nodig een vangnet te zijn voor de mensen die niet in staat zijn om volledig mee te doen. Echter iedereen heeft mogelijkheden en deze moeten benut worden.
Stem daarom 21 maart VVD lijst 3 en bij voorkeur op nummer zes  !!!!
Gegroet
Frans Martens