Wisseling van de wacht

Vanaf 16 september vinden er de nodige wijzigingen plaats binnen de VVD. Nadat wij samen met het APB en CDA deel mochten nemen aan de coalitie mochten wij ook een wethouder leveren. Daar waren wij snel uit: dat werd Martin van der Bijl. Hij had inmiddels de nodige ervaring als raadslid en wist zijn weg goed te vinden. De verwachtingen die wij hadden heeft hij wat ons betreft meer dan waar gemaakt. Helaas heeft Martin voor de zomervakantie aangegeven zijn functie als wethouder voor Etten-Leur neer te leggen om persoonlijke redenen. Die keuze respecteren wij uiteraard maar wij vinden het erg jammer. Dat betekent dat wij op zoek zijn gegaan naar een nieuwe wethouder en ook die wisten wij snel te vinden. De rol als wethouder wordt nu overgenomen door Frank Vrolijk die op dit moment naast raadslid voor de VVD fractievoorzitter is.. Ook Frank heeft jarenlange ervaring binnen de politiek maar is ook daarbuiten actief geweest in Etten-Leur. Voor velen dan ook geen onbekende naam. Ook Frank kan door zijn jarenlange ervaring op ons volledige vertrouwen rekenen en wij zien in hem een goede kandidaat om Martin op te volgen. Wij wensen Frank daarbij natuurlijk alle succes toe.

 

Doordat Frank Vrolijk nu als wethouder aan de slag gaat ontstaat er ruimte voor een nieuw raadslid binnen de VVD. Dat gebeurt volgens ons democratische stelsel op basis van de volgende persoon die op de kieslijst staat. Dat is in dit geval Patricia van Baal-Pauwels. Zij is inmiddels al geruime tijd actief als burgerlid voor de VVD en heeft dus al ervaring en kennis opgedaan. Wij zijn dan ook zeer blij dat zij onze fractie nu als raadslid gaat aanvullen. Frans Martens (nummer 6 op de kieslijst) zal tegelijkertijd met Patricia benoemd worden als burgerlid en gaat in die vorm onze fractie versterken. Ook daar zijn we erg blij mee, er is veel werk te verzetten en zijn kennis en inzet zijn daarbij dan ook zeer welkom.

 

Tot slot geeft Frank zijn functie als fractievoorzitter op nu hij benoemd is als wethouder. Die functie is nu ingevuld door Edgar de Jager die nu als raadslid actief is voor de fractie en in de vorige periode als burgerlid.

 

Kortom, de nodige veranderingen binnen de fractie die ervoor zorgen dat wij de koers die we hebben ingezet verder uit kunnen werken. Samen willen we Etten-Leur nog iets mooier maken.

 

Wij wensen iedereen veel succes in de nieuwe functies en uiteraard ook Martin bij de verdere invulling van zijn carrière.