Recreatie en toerisme

 

Volgens de VVD heeft ook hier Etten-Leur de schaalgrootte om een regionale rol van

 

betekenis te kunnen vervullen. Wij zullen als gemeente Etten-Leur met ons bedrijfsleven recreatie en toerisme verder moeten ontwikkelen. Bestaande voorzieningen zullen meer publiciteit moeten krijgen. Voor ondernemers in deze sector dient de lokale overheid faciliterend dienen te zijn en niet belemmerend door overbodige regelgeving. VVD ziet de noodzaak van overleg tussen gemeente, MKB, Koninklijke Horeca Nederland en de agrarische sector (ZLTO).

 

Ook om als vestigingsplaats interessant te blijven moeten we Etten-Leur op de kaart zetten als een gemeente waar het goed recreƫren, winkelen, sporten en uitgaan is.

 

Toerisme trekt mensen naar Etten-Leur. Etten-Leur heeft een unieke kans om met Vincent van Gogh toerisme aan te trekken. Daarnaast kent Etten-Leur nog andere trekpleisters zoals een Westpolderplas met jachthaven en camperplaats. Ook zijn er diverse regionale evenementen in Etten-Leur zoals bijvoorbeeld de Havenfeesten en het smartlappenfestival. Deze evenementen met aantrekkingskracht verdienen de steun van de gemeente. De VVD pleit ervoor dit verhaal completer weg te zetten, samen met de regio en andere plaatsen die belangrijk zijn. Daarnaast mogen ook andere toeristische kansen niet worden vergeten.